Lachy Doley, de Jimi Hendrix van het Hammond-orgel, is de beste blues, soul en rock Hammond organist van Australië. Overal waar de sympathieke Australier komt, speelt hij de tent plat met serieus vlammende optredens. Zijn band, de Lachy Doley Group, zag in 2010 het licht. Sindsdien is het een continue cyclus van opnemen en touren.

Doley’s uitvoering van de Bill Withers-klassieker ‘Use Me’ ging viral (de teller staat inmiddels op 1,7 miljoen views op Facebook!) en hij werkte de afgelopen jaren samen met grootheden als Steve Vai, Joe Bonamassa en Red Hot Chili Peppers-drummer Chad Smith. Ook grootheden als Glenn Hughes en Bootsy Collins stonden in de rij om met de organist te werken en noemden hem zelfs ‘The Greatest Living Keyboard Player In The World Today’!

Lachy Doley Group brengt een unieke mix van klassieke en soms enorm traditionele blues. Een powertrio van bas, drums en een gierende Hammond waar Lachy volledig los op gaat. Hoogtepunten uit hun carriere zijn onder andere shows met niemand minder dan BB King, en opnames met Joe Bonnamassa op diens album Betty Davis Songbook.