Een stel rock-veteranen die hun sporen al ruimschoots verdiend hebben.
In 1978 (!) ging Turbo voortvarend van start.
Twee elpee’s (Turbo en You Girl), een bescheiden hitje (You Girl), een spetterende live-cd uit 2002 (Turbolence) en vele optredens staan in de geschiedenisboeken…

In 2022 speelt Turbo weer, uiteraard onder aanvoering van brulboei/gitarist Lain Barbier, overal waar stevige 80’s rock wordt gewaardeerd: muziekcafe’s, festivals en poppodia.

Lain speelde ook bij o.a. Diesel, Vitesse, Rotor en No Exqze. Nu zit hij in meerdere bands, zoals Lain’s Workout, en hij laat ook af en toe solo van zich horen. Bijzondere noot is dat Lain ook opperroadie is geweest bij o.a. Nena en PUR, maar ook bij BZN en Andre Rieu. Dat is wel even andere koek!

Bassist Dick Kemper, studio-eigenaar, rots in de branding, had met Burning Heart een wereldhit als bassist bij Vandenberg; was ook lid van No Exqze. Andere gitarist Geert Scheijgrond kennen we ook nog uit No Exqze, maar hij is alweer jaren de vaste technicus van Focus. Drummer Willem van der Aa is de voormalige uitbater van de legendarische Katoenclub in Arnhem; als drummer is hij al jaren actief in meerdere bluesband, zoals Five Long Years.