Wat een grap!

Turfy Gang trapt in 2021 de deur van de muziekindustrie in. De groep, die bestaat uit 7 studenten uit Maarssen, wist toen met debuutsingles ‘Booty Call’ en ‘Je Voelt Ons’ gelijk goed te scoren! Het is eigenlijk allemaal een grap; de 7 jongens maakten muziek voor tijdens het chillen, en die wilden ze op Sonos kunnen luisteren. Omdat Sonos geen kan verbinding maken met Soundcloud, móésten ze hun tunes dus wel uploaden op Spotify – de rest is geschiedenis.

Joris en Koen zijn de frontmannen van de groep, waarbij het wel leuk is om te vermelden dat Joris al op zijn twaalfde begon met muziek maken. Onder de naam “JRVO” hengelde hij in zijn jonge jaren al aardig wat streams binnen, maar het echte succes begon per ongeluk, toen hij met Turfy Gang een aantal tunes de wereld in slingerde.

Cynisch sorry

De positieve energie en vooral de voor studenten herkenbare teksten zorgen inmiddels voor de ene hit na de andere. De eerste Turfy Gang nummers scoorden meteen al lekker, maar de daadwerkelijke doorbraak ontstond na hun bezoek aan FunX. De mannen deden een live-performance van hun single ‘Buren’ en de beelden gingen direct viral op Instagram en TikTok. Met deze hit, waarin ze op cynische toon ‘sorry’ zeggen tegen hun buren, scoorden ze alleen al op Spotify meer dan 13 miljoen streams – en daarmee hun eerste gouden plaat!

Nog lang niet klaar

Intussen gaan de mannen gestaag door. Ze brachten nieuwe singles uit met bekende namen binnen de scene; van Partysquad en Bokoesam tot Young Ellens. In maart 2023 dropten de boys hun grootste hit tot nu toe; ‘Padellen’. De track stond binnen no-time in de top-10 en was een enorm succes op TikTok. Aan het einde van dat jaar dropten de jongens hun eerste project; Loafers van Puppyleer EP. In 2024 staan de boys op nóg grotere stages dan het jaar ervoor, én gaan ze proberen het succes van ‘Padellen’ te overtreffen – dus houd het in de gaten.